h

SP is arrogantie ZOwonen zat

10 februari 2014

SP is arrogantie ZOwonen zat

De SP in Sittard-Geleen zal zich, samen met de bewoners van drie woonblokken in de Seringenlaan, tot het uiterste gaan verzetten tegen de sloop van deze huizen. De tijd is aangebroken om letterlijk de strijd aan te gaan om betaalbare sociale huurwoningen te behouden. Zo Wonen wil, ondanks de nadrukkelijke wens van de huidige bewoners en unaniem verzet van de gemeenteraad, toch overgaan tot sloop.

Volgens woningbouwcorporatie ZOwonen is de politiek haar boekje te buiten gegaan door zich te bemoeien met de sloop van deze woningen. “Ongelooflijk”, aldus SP raadslid Marleen van Rijnsbergen, “ZOwonen besluit, achter de rug van bewoners om, over te gaan tot sloop van de drie woonblokken en de gemeenteraad zou daar haar mond over moeten houden? Arrogantie ten top! Betaalbare huurwoningen worden massaal gesloopt om plaats te maken voor dure huizen die voor veel mensen onbetaalbaar zijn. Dit gebeurd niet alleen in de Seringenlaan, maar in de hele gemeente. Dat is iets waar een volksvertegenwoordiger iets van moet vinden, of ZOwonen dat nu leuk vindt of niet!”

De SP kondigt acties aan om zich tot het uiterste te verzetten tegen de afbraak van betaalbare huurwoningen. Van Rijnsbergen: “De grens is bereikt, ons geduld is op. Het moet afgelopen zijn met de sloop van goede en betaalbare woningen om met nieuwbouwwoningen de huurders op kosten te jagen en de kas van ZOwonen te spekken. Als dit niet op de koninklijke weg via de gemeenteraad kan, dan moet het maar met actie!”.

Reactie toevoegen

U bent hier