h

SP stuurt brief naar B&W tegen huurverhoging

28 juni 2020

SP stuurt brief naar B&W tegen huurverhoging

Foto: SP

De SP afdeling Sittard-Geleen stuurde onlangs een brief naar ZO Wonen om aandacht te vragen voor de huurverhoging op 1 juli aanstaande. Omdat dit een breder maatschappelijk probleem is, sturen we ook een open brief naar het college van burgermeester en wethouders.

In de brief wijzen we op de problemen veroorzaakt door de huidige corona-crisis waardoor voor veel huurders het water aan de lippen staat. "Een onderzoek van de woningcorporaties toont aan door de coronacrisis het inkomen van 360.000 huurders financieel onzekerder is geworden. En nog eens een kwart van de huurders is bang dat hen dat ook kan overkomen."

Ook wordt gewezen op de motie van SP senator Tiny Kox, waarin we oproepen voor een tijdelijke huurstop voor alle huurders. Deze motie heeft steun van een meerderheid, maar wordt door verantwoordelijk minister Ollongren geblokkeerd, iets wat heeft geleid tot de eerste motie van afkeuring sinds 1875!

We sluiten de brief daarom af om de brede steun die bestaat voor een tijdelijke huurstop ook vanuit B&W te steunen en druk te zetten bij alle woningcorporaties en verhuurders voor een tijdelijke bevriezing van de huur.

Op korte termijn zullen we de huurders van Sittard-Geleen benaderen om ons te organiseren voor goed en betaalbaar wonen. Steun je dit? Doe mee!

Reactie toevoegen

U bent hier