h
15 juni 2022

Bewoners en SP in actie voor een veilige Kromstraat.

Foto: SP Sittard-Geleen

De afgelopen maanden is de SP in gesprek geweest met bewoners uit de Kromstraat en Haagstraat. Samen met hen hebben wij informatie opgehaald en bijeenkomsten georganiseerd om ideeën te verzamelen over hoe de kromstraat veiliger gemaakt kan worden. Met suggesties van bewoners zijn zij samen met SP’ers huis aan huis gegaan met een petitie met daarin drie eisen aan de gemeente: het aanpakken van de parkeerproblemen, de overzichtelijkheid en het verlagen van de snelheid. De petitie kon op veel steun rekenen. Deze is door ruim 70 buurtbewoners ondertekend.

Lees verder
17 maart 2022

Heeft u ons gemist?

Sinds 2010 zaten we in de gemeenteraad, in 2018 zelfs korte tijd in de coalitie met een wethouder, helaas hebben de toen zittende SP leden zich teruggetrokken uit de partij, en hun zetel hebben meegenomen. Na lang wikken en wegen is in overleg besloten niet deel te nemen aan de verkiezingen van 2022, maar eerst te bouwen aan een brede, stabiele basis voor de afdeling, met de ambitie om in 2026 deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder
22 februari 2021

De eerste Super zaterdag in (corona) campagnetijd

Foto: SP

Afgelopen zaterdag hebben we onze lokale campagne dan echt afgetrapt, met een 2-delig programma!

Lees verder
6 februari 2021

Een beter loon in de zorg!

Foto: SP

Vandaag zijn we weer de straat op gegaan! Ditmaal omdat het kabinet het met ons eens is!

Lees verder
23 januari 2021

Tijd voor een eerlijke overheid!

Foto: SP

Vorige week trad het kabinet, in het zicht van de haven af, vanwege de toeslagenaffaire. Een mooie kans voor onze afdeling om een opstap te maken naar de campagne voor de landelijke verkiezingen.

Lees verder
28 juni 2020

SP stuurt brief naar B&W tegen huurverhoging

Foto: SP

De SP afdeling Sittard-Geleen stuurde onlangs een brief naar ZO Wonen om aandacht te vragen voor de huurverhoging op 1 juli aanstaande. Omdat dit een breder maatschappelijk probleem is, sturen we ook een open brief naar het college van burgermeester en wethouders.

Lees verder
25 juni 2020

Nieuw fase voor afdeling Sittard-Geleen

Foto: Emil Jacobs

Gisteravond had onze afdeling de algemene ledenvergadering. Deze stond in eerste instantie gepland voor 1 april, maar kon door de corona-crisis niet doorgaan. Op de ALV is een nieuw bestuur gekozen en heeft men het jaarplan 2020 aangenomen.

Lees verder
10 juni 2020

SP Sittard-Geleen vraagt ZO Wonen om af te zien van huurverhoging

Foto: SP

SP Sittard-Geleen stuurt vandaag een oproep naar ZO Wonen, grote verhuurder in de Westelijke Mijnstreek met meer dan 16 000 woningen in bezit, om af te zien van de huurverhoging op 1 juli aanstaande.

Lees verder
16 februari 2020

Van Arriva naar Beter!

Foto: SP Sittard-Geleen

Naar aanleiding van veel klachten van busreizigers en buschauffeurs van de vervoers-onderneming Arriva heeft de SP-afdeling Sittard-Geleen een uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak en de omvang van deze klachten.

Lees verder
12 juli 2019

Persbericht: SP leden eisen zetels terug

De algemene ledenvergadering van de afdeling Sittard-Geleen heeft zich uitgesproken voor het terugvragen van de raadszetels van Ivo Tillie en Tom Baars. De SP Sittard-Geleen is van mening dat deze zetel toebehoren aan de partij.

Lees verder

Pagina's