h

Nieuws uit 2011

8 december 2011

Maak 10 december een vuist tegen afbraakbeleid!

Wat?
Manifestatie om te protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc. etc.
Waar?
Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer?
10 december, 13:00u-16:00u
Wie?
Paul de Krom (staatssecretaris Sociale Zaken),?Emile Roemer (fractieleider SP), Job Cohen (fractieleider PvdA) en Agnes Jongerius (voorzitter FNV). Presentatie: Carrie. Optredens van Spic ?n Span (swingband), Harry Slinger (van Drukwerk), Sjaak Bral (cabaretier). Daarnaast verhalen van mensen uit de sociale werkvoorziening, chronisch zieken, jonggehandicapten en bijstandsgerechtigden.

Lees verder
1 december 2011

SP solidair met medewerkers NedCar

De medewerkers van Nedcar hebben vandaag het werk neergelegd. Ze hebben dit gedaan uit onvrede over de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van hun bedrijf. Eigenaar Mitsubishi zou deze maand duidelijkheid verschaffen over de toekomst van Nedcar, maar dit is uitgesteld naar februari.

Lees verder
18 november 2011

SP: kies voor inhoud, niet voor verpakking

De gemeente Sittard-Geleen moet stoppen met het kost wat kost vasthouden aan oude plannen en projecten. In plaats daarvan moeten er duidelijke keuzes gemaakt worden. Keuzes die niet alleen gaan om beton en baksteen, maar vooral om mensen. Keuzes die niet alleen gaan om de mooie buitenkant, maar die juist de binnenkant versterken. Keuzes die niet alleen de meest kwetsbare groepen raken, maar waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Want uiteindelijk maken mensen de stad en is het niet de mooie verpakking, maar de inhoud die telt!

Lees verder
9 november 2011

SP wil Raadsvergoeding beperken

De SP in Sittard-Geleen wil dat de gemeenteraad 20% gaat bezuinigen op haar raadsvergoedingen. De fractie dient hiertoe een voorstel in tijdens de raadsvergadering op 10 november. De fractie van Focus heeft inmiddels haar steun toegezegd aan dit plan. SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen: "De gemeente Sittard-Geleen zal de komende tijd flink moeten gaan bezuinigen op allerlei voorzieningen en zaken voor de burgers in Sittard-Geleen. Het zou daarom goed zijn als raads- en commissieleden hierbij ook naar hun eigen vergoeding kijken en de broekriem zelf ook aanhalen. Deze kan wat ons betreft met 20% omlaag!".

Lees verder
1 november 2011

SP voert actie tegen verkwanseling minimum loon

600 banenplan poster

Op donderdag 3 november voert de SP afdeling Sittard-Geleen actie tegen de verkwanseling van het Wettelijk Minimumloon door de gemeente Sittard-Geleen. Als protest wordt het wettelijk minimumloon symbolisch ten grave gedragen in een rouwstoet van het Stationsplein tot op de Markt in Sittard. De organisatie roept iedereen op deel te nemen aan deze symbolische begrafenis en zal flyers met informatie uitdelen aan het winkelend publiek. De actie start om 19.00u vanaf het Station Sittard.

Lees verder

Pagina's

U bent hier