h

Nieuws uit 2012

11 december 2012

SP wil spoeddebat over toekomst basisscholen Sittard-Geleen

De raadsfractie van de SP in Sittard-Geleen wil zo snel mogelijk een debat over de plannen van Kindante ten aanzien van het basisonderwijs in Sittard-Geleen. De partij heeft de Raad vandaag verzocht akkoord te gaan met dit verzoek.

Lees verder
14 november 2012

Kinderen van de rekening

De SP Sittard-Geleen doet mee aan de landelijke SP actie 'Kinderen van de rekening'. Daarom zijn we ook in Sittard-Geleen gestart met het inzamelen van kinderschoentjes en doen we onderzoek naar de armoede in onze stad. De inzamelactie loopt tot 30 november 2012, waarna we op 4 december de schoentjes op gepaste wijze bij de regering in Den Haag zullen presenteren en zo aandacht vragen voor deze, meestal stille, armoede in ons land. Hoe je mee kunt helpen deze actie tot een succes te maken lees je hieronder.

Lees verder
9 november 2012

Raad verkwanselt geld voor zorg

De 1,8 miljoen euro, die de gemeente Sittard-Geleen dit jaar overhoudt op de uitvoering van de WMO, wordt niet behouden voor de zorg. Tijdens de behandeling van de begroting in Sittard-Geleen, heeft de gemeenteraad een voorstel van de SP om dit geld te oormerken als WMO-geld verworpen. "De raad nam genoegen met de belofte van de wethouder dat hij zou onthouden dat er nog 1,8 miljoen zorggeld in de gemeentelijke spaarpot zit. Een wassen neus! Je kunt ook onthouden dat er een reep chocolade in de koelkast ligt, maar er bij thuiskomst achterkomen dat iemand hem al heeft opgegeten" aldus SP fractievoorzitter Marleen van Rijnsbergen.

Lees verder
8 november 2012

Zorggeld is voor zorg!

De gemeente Sittard-Geleen houdt dit jaar 1,8 miljoen euro over van het geld wat bestemd was voor de WMO. De SP wil dat dit geld -wat nu gewoon in de algemene reserve wordt gestort- geoormerkt wordt voor de WMO, zodat het niet kan worden uitgegeven aan stoplichten of stoeptegels. Tijdens de begrotingsbehandeling heeft SP-raadslid Marleen van Rijnsbergen hiertoe een voorstel ingediend.

Lees verder
3 november 2012

SP Echt-Susteren op eigen benen!

Het landelijk Partijbestuur van de SP heeft, in haar vergadering van 2 november 2012, unaniem ingestemd met het voorstel om SP Echt-Susteren een zelfstandige afdeling te laten zijn. Met name de acties in het Stationsbuurt Susteren, de Echtse wijk 't Thaal, en momenteel in het centrum van Susteren werden als positief ervaren. De afdeling Echt-Susteren maakte tot gisteren deel uit van de afdeling Sittard-Geleen.

Lees verder
18 oktober 2012

Tocht en vocht in Sanderbout

Eén op de drie woningen woningen in en rond de Rozenstraat in Sanderbout kampt met tocht en/of vochtproblemen. Dit is de uitkomst van een buurtenquête die de SP onlangs huis-aan-huis heeft uitgevoerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier